Femkeido’s Favorites – Saskia

Femkeido’s Favorites – Saskia

Femkeido's Favorites - Petite Friture

Deze keer in onze reeks Femkeido’s Favorites verteld ontwerper Saskia over haar favoriete spiegel van Petite Friture. Francis is een spiegel die ontstaan is vanuit verschillende experimenten met pigment die langzaam verdwijnen in water. Het eindresultaat is een knipoog naar het effect van oxidatie op antieke spiegels, met de levendige kleuren van een make-up palet.

“.. meer dan alleen een spiegel!”

Saskia: “De Francis spiegel van Petite Friture is meer dan alleen een spiegel. Het is een echte eyecatcher voor je interieur.” Door de bolling aan de achterzijde ontstaat er een bijzondere manier van ophangen, die doet denken aan de klassieke Venetiaanse spiegels. “Dat soort spelingen en gedachtes achter een product vind ik als ontwerper altijd interessant om toe te passen in een interieur. We merken dat mensen het vaak lastig vinden om een bijzondere spiegel te vinden en uit gemak kiezen voor een praktisch exemplaar, terwijl er zulke mooie ontwerpen bestaan! Daarnaast is de speling met kleur, die ook doet denken aan watercolors, gewoon onwijs mooi. Wat mij betreft een echte favoriet van Femkeido.”

Spiegel Francis van Petite Friture vind je in onze Femkeido shop en is verkrijgbaar in een small en een large uitvoering.

Femkeido's Favorites - Petite Friture

No Comments

Post a Comment