Femkeido ontwikkelingen

Femkeido ontwikkelingen

Femkeido Team
Het werd weer hoog tijd voor een blogpost met een persoonlijke noot. Als volger van mijn blog heb je kunnen volgen dat mijn bedrijf Femkeido een enorme vlucht heeft genomen de afgelopen jaren. Dit was totaal niet gepland, maar wel een kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik heb enorm veel beslissingen moeten maken. Meestal op gevoel, maar soms ook rationeel. Het team groeide naar acht werknemers, er kwam een tweede locatie in Rotterdam en ik transformeerde van hardwerkende vrouw naar een heuse zakenvrouw ;).

De groter mijn bedrijf werd, de vaker ik de vraag kreeg of ik het allemaal nog wel leuk vond? Die vraag stelde ik mij zelf ook. Kan ik mijn creativiteit nog wel kwijt? Ben ik nu niet alleen maar aan het managen in plaats van ontwerpen en creëren? Want ook al werden de ontwerpen steeds mooier en beter, ik was niet meer het enige contactpersoon van onze klanten en moest dingen loslaten (wat overigens ook rust gaf). Mijn sterke team ontzorgde daarin ook een hoop. Wat ik de afgelopen jaren merkte was dat ik naast mijn creatieve beroep, ook het ondernemen heel erg leuk vind. Sterker nog: ik denk dat ik hiervoor in de wieg ben gelegd. Ik heb zo ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren. Veel meer dan wat ik ooit in loondienst heb geleerd. Natuurlijk ging het met vallen en opstaan en waren er dagen dat ik liever ver onder mijn dekbed wilde wegkruipen. Maar wat ben ik trots op wat ik inmiddels, samen met mijn keihard werkende, creatieve en zo gezellige team, bereikt heb.

Femkeido Team
Femkeido Team

Dus het antwoord op de vraag of ik het allemaal nog wel leuk vind nu we groter zijn geworden is: JA! Maar ik moet wel heel erg eerlijk zeggen dat ik dit schrijf na een drukke en minder leuke periode van veel zakelijke en administratieve rompslomp. Een entiteitswijziging, een grote automatiseringsslag, een overgang naar nieuw administratiekantoor en de aankoop van een nieuw bedrijfspand. Ja, je leest het goed: een eigen Femkeido bedrijfspand! Het afgelopen jaar bleek dat we op verschillende punten ruimte te kort kwamen en constant achter de feiten aanliepen wat betreft magazijnopslag, werkplekken, transportplanningen etc etc. Toen het pand schuin aan de overkant van onze locatie in Voorburg te koop kwam, zijn we gaan verkennen of dit wellicht de plek was waarmee we de groei in goede banen zouden kunnen leiden. Een half jaar later is alles in kannen en kruiken en gaan we dit pand verbouwen tot een plek waar we het magazijn (aan de achterkant) en de ontwerpstudio met een stukje showroom aan de voorkant kunnen realiseren. Zo kunnen we de winkel waar we nu gevestigd zijn uitbreiden met meer meters waardoor we nóg meer moois kunnen laten zien en gaan we ook eindelijk de tuin inrichten! Leuke dingen om naar uit te kijken dus!

9 Comments
 • Merel Bultman

  18/04/2017 at 17:18 Beantwoorden

  Wat heerlijk om te lezen & wat fijn dat je zo blij bent. Trots! Dikke zoen

 • Francoise van Gent

  18/04/2017 at 17:23 Beantwoorden

  Wauw, Femke wat gaaf ; en goed dat je zover gekomen bent. heel veel succes met je uitbreidingsplannen !

 • Babette | StudioBabsie

  18/04/2017 at 17:23 Beantwoorden

  Wat super, veel succes met alle leuke plannen!

 • Caroline Sleijffers

  18/04/2017 at 17:24 Beantwoorden

  Oh wat tof Fem en wat mega verdiend. Je weet dat ik groot fan ben van al je ontwikkelingen. Dit gaat weer een mooie speong worden.

 • Joyce

  18/04/2017 at 20:14 Beantwoorden

  Wat een ontwikkelingen allemaal, super zeg! Heel veel succes met alles!

 • Anke van Goor

  18/04/2017 at 20:35 Beantwoorden

  Super gaaf Femke, je bent een voorbeeld:-) Trots!

 • Susan van Haastert

  19/04/2017 at 13:33 Beantwoorden

  Complimenten Femke! En gefeliciteerd, klinkt alsof je een mooie, maar idd uitdagende balans tussen ondernemen en ontwerpen hebt gevonden. Veel succes verder en ik ben superblij met je winkel in Voorburg, echt een aanwinst. Groetjes, Susan

 • Lenie Reussink

  19/04/2017 at 20:29 Beantwoorden

  Ik zie gelijk de foto in de poort voor me, jullie zijn winkeltje aan t spelen, met Martijn Post. Het zat er al vroeg in bij jou, leuk om je te volgen!

Post a Comment